De ce să alegi produse profesionale pentru îngrijirea părului, în locul celor din supermarket ?

Află de ce sunt diferite, de ce sunt mai scumpe, plus cele 8 motive pentru care merită sa folosești produse profesionale pentru îngrijirea părului tău.

Cred că nu o singura dată ai fost în situația să te întrebi care este diferența dintre un produs profesional și unul care se găsește în magazinele obișnuite.

Prin prisma unei experiente de 20 ani în domeniul produselor profesionale pentru păr, timp în care am reprezentat atât produse premium market dar și middle market, atât ca angajat cât și ca antreprenor, voi încerca în rândurile de mai jos sa răspund acestei dileme.

Cu ce sunt diferite produsele profesionale de cele mass market ? De ce sunt mai scumpe ? Merită ele diferența de preț ?

De ce produsele profesionale sunt diferite de produsele mass market ?

Înainte de a vorbi despre cele 8 motive pentru care merită să folosești produse profesionale pentru îngrijirea părului, hai să vedem care sunt cele mai întâlnite probleme ale părului și scalpului și, foarte important, despre un diagnostic corect.

Pentru a identifica corect o situație neplăcută legată de păr sau scalp, îți recomandăm în primul rând să te sfătuiești cu hairstylistul tău. În ce privește pielea capului, dacă problema cu care te confrunți ți se pare suficient de gravă sau complicată, mergi la un dermatolog.

Ca să știi ce produse să folosești astfel încât tratamentul aplicat sa aibă rezultate, este nevoie, în primul rând, de un diagnostic corect.
Lucrurile nu sunt mereu simple când vine vorba de probleme ale părului sau scalpului, și, nu de puține ori la o persoana putem întâlni o combinație de situații nedorite.

Cele mai întâlnite probleme ale părului sunt: deshidratat, degradat, rupt, vârfuri despicate, cuticula deschisa, indisciplinat / zburlit / frizzy, culoare mătuită, lipsă de strălucire și vitalitate.

par degradat

probleme par

Cele mai intalnite probleme ale scalpului sunt: mătreața, scuame, piele sensibila, scalp cu exces de sebum, căderea părului.

cadere par

probleme scalp

Iata cele 8 motive pentru care ar trebui sa alegi produse profesionale atunci când ai grija de părul tău.

1. Sunt specializate. Sunt exact pe specificul problemei depistate.

2. Gama de probleme abordata de produsele profesionale pentru îngrijirea părului este mult mai larga decât pot aborda produsele mass market.

3. Sunt mai concentrate. Cantitatea de substanța activă din produs este mai mare decât în produsele mass market.

4. Calitatea ingredientelor active aflate în produsele profesionale pentru îngrijirea părului este mai ridicata decât în produsele mass market.

5. Acționează mult mai în profunzimea problemei decât cele mass market.

6. Produsele profesionale înglobează primele, ingrediente noi și/sau revoluționare de tratare a părului și scalpului. Aici apar pentru prima dată formule noi și combinații inovatoare de ingrediente.

7. Tot produsele profesionale, înglobează primele noi tehnologii de fabricație. Aici apar pentru prima dată tehnologii inovatoare de tratare a părului și scalpului.

8. O caracteristică a anumitor produse profesionale este lipsa unor ingrediente agresive sau dăunătoare. Aici, mai puțin înseamnă de fapt mai mult, mai bine. De câțiva ani a apărut tendința de a reduce din ce in ce mai mult ingredientele dăunătoare: sulfați, parabeni, siliconi.

Totuși, asta nu înseamnă că ori ce produs pe care scrie profesional are caracteristicile de mai sus, chiar dacă acel produs e promovat ca fiind profesional. Si aici, ca de altfel si in alte domenii, nu tot ce zboara … e profesional. Vreau sa zic … cu adevarat profesional. Adica sa intruneasca cel putin cateva din caracteristicile prezentate mai sus.

Există, probabil, produse mass market cu ingrediente de bună calitate, la fel cum cred ca exista produse profesionale de o calitate egala cu cea a produselor mass market, așa că, vă recomand sa alegeți cu atenție produsele voastre de îngrijire personală.

Pentru produse profesionale remarcabile apasă butonul de mai jos

De ce sunt mai scumpe ?

Întotdeauna, produsele care înglobează o tehnologie noua, un ingredient nou sau revoluționar, o formula de produs inovativa sau sunt la începutul vieții lor tehnologice, sunt mai scumpe.

Întotdeauna, produsele care sunt specializate și care merg în profunzimea unei probleme, cele care conțin ingrediente de puritate mare sau au o concentrație mare, sunt mai scumpe.

Chiar și în rândul produselor profesionale pentru păr lucrurile stau diferit de la o firmă la alta. Nu toate produsele profesionale sunt egale. Nu toate firmele producătoare aleg sa folosească astfel de tehnologii pentru a nu crește costul produselor pe care le comercializează și astfel, să-și scadă profitul.

Dar, sunt și firme care investesc în cercetare, utilizează tehnologii de ultimă oră și ingrediente inovative cum ar fi: colagen & elastin de origine marină sau acid hialuronic.

Vezi aici >> astfel de produse.

Te rog sa reții un lucru: produsele profesionale pentru păr care conțin sau utilizează tehnologii de ultima generație, ingrediente active inovatoare sau speciale, cele ale căror ingrediente au un înalt grad de puritate sau au concentrații ridicate ale ingredientelor active, nu pot, nu au cum să coste puțin.

Când iți cumperi un produs de îngrijirea părului sau ori ce altfel de produs de îngrijire personală, gândeștete la lucrurile acestea.

De ce sa le folosesti ?

Pentru că iți pot rezolva problema sau pentru că pot preveni o anume situație. Pentru că, dacă le alegi cum trebuie, adică pe specificul problemei tale, merită. Pentru că au rezultat. Pentru că sunt eficiente.

Utilizarea produselor profesionale nu înseamna numai soluționarea problemelor deja apărute ci și prevenirea unora posibile. Câteodată s-ar putea să fie prea târziu în a mai putea remedia ceva. Singurul remediu fiind … foarfeca.

Pentru a avea un păr tânăr, sănătos și plin de vitalitate atunci când iți alegi produsele de îngrijire a părului neapărat ține cont și de acest aspect: prevenția.

Sigur, alegerea unui produs sau combinații de produse nu înseamnă că ai rezolvat instant problema. Trebuie să știi ca nu există produse minune, pe care le utilizezi o singura data și gata, problema ta dispare. Tratarea unei probleme a părului sau scalpului, pe lângă produsul sau combinația potrivită de produse, necesită și perseverența în utilizare.

S-ar putea să nu reușești din prima să-ți găsești produsul potrivit. Nu te descuraja. Găsirea produsului potrivit ție poate însemna și încercări. Încearcă mai multe tipuri de produse până găsești exact produsul sau combinația de produse potrivite pentru tine.

Datorită multitudinii de produse și game, alegerea unui produs profesional pentru păr poate părea descurajanta. Fiind prea multe, nu mai știi ce sa alegi și există posibilitatea să sfârșești prin a utiliza tot produsul cu care ești obișnuită, chiar dacă nu ești așa de mulțumita de el.

De aceea, stai de vorba cu hairstylistul tău despre aceste produse, citește articole legate de produse profesionale pentru păr, fii mereu la curent cu noutățile din domeniul acestor produse.

Ca să ai un păr de invidiat, folosește produse profesionale remarcabile. 🙂

Cristian Fasie

Pentru produse profesionale remarcabile apasă butonul de mai jos

Pentru noutati, aboneazate la newsletter-ul QUIFF.ro