Samponul a murit, traiasca cleansing conditioner-ul !
Ce este un cleansing conditioner ? Ce avantaje si beneficiii ai din folosirea lui ? De ce si cand sa-l folosesti ?
Cleansing conditioner
Este un sampon ? Nu. Este un balsam ? Nu. Este un tratament ? Nu.
Am incercat sa gasesc un echivalent in limba romana pentru a denumi sau clasa cleansing conditioner-ul. N-am reusit.
Este un sampon cu/si balsam 2 in 1 ? Nu. In nici un caz.
Putem considera ca e un produs minune ? Hmm … nu stiu. El are rolul lui distinct in rutina de ingrijire a parului, iar alegerea unui astfel de produs tine de tipul de par/scalp pe care il avem fiecare si de ceea ce ne dorim la un moment dat, fara sa ne fie frica ca agresam scalpul si parul.
In magazinul dedicat produselor profesionale remarcabile QUIFF.ro, noi am denumit cleansing conditioner-ul: Crema pentru curatare, hidratare si hranire.
Ce este cleansing conditionerul ?
Cleansing conditioner-ul, asa cum spuneam, este un nou tip de produs. Astfel de produse se mai regasesc sub denumirea de co-washing, care este prescurtarea de la „conditioning washing” sau, unele ce poarta denumirea de no-poo.
Acest tip de produse curata, echilibreaza si reimprospateaza parul & scalpul, fara a afecta in mod negativ nutrientii si uleiurile naturale produse de organismul nostru.
Unele sampoane sau chiar si alt tip de produse, agresive sau utilizate incorect, pot perturba acest echilibru natural.
Atunci cand substantele de curatare folosite in sampon sunt agresive obtinem un par curat, dar, exista riscul de a deterioara grav echilibrul natural de nutrienti si uleiuri produse de organism. Un dezechilibru la nivelul scalpului impreuna cu substantele agresive din sampoanele clasice, poate duce pe langa problemele specifice scalpului si la probleme ale parului cum ar fi deshidratrea lui si degradarea cuticulei.
Daca vrei sa vezi si alte detalii, apasă butonul de mai jos si intra in magazin
Cu ce difera curatarea pe care o realizeaza un sampon clasic si curatarea pe care o face cleansing conditioner-ul ?
Cleansing conditioner-ul nu face spuma atunci cand il utilizati. El nu contine sulfati (sls & sles), parabeni sau coloranti.
Cleansing conditioner-ul este potrivit pentru tine ?
Evita folosirea cleansing conditioner-ului daca scalpul/parul tau este foarte gras.
Un cleansing conditioner poate inlocui complet samponul de par sau, in functie de tipul parului si/sau efectul dorit, il puteti folosi alternativ cu samponul.
Scenariile de utilizare ale unui astfel de produs pot fi nenumarate. Puteti sa uitati de samponul clasic sau puteti face o regula de genul: daca intr-o saptamana va spalati parul de 3 ori sa o faceti de 2 ori cu cleansing conditionerul si 1 data cu samponul.
Utilizarea cleansing conditioner-ului este foarte simpla. Udati bine parul si apoi distribuiti uniform produsul in par si pe scalp. Masati delicat parul si scalpul dupa care lasati sa actioneze 1 – 2 minute. Pentru o buna distribuire a produsului in par puteti folosi un pieptan cu dinti rari. La final, emulsionati parul si scalpul, si clatiti din belsug.
Daca vrei sa vezi si alte detalii, apasă butonul de mai jos si intra in magazin
Pentru noutati, aboneazate la newsletter-ul QUIFF.ro
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!